به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین رضا مختاری چهارشنبه شب در مراسم هم اندیشی مسئولان و معاونان پژوهش و واحدهای علمی حوزوی در نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه ها در قم گفت: در زمینه معرفی و نقادی آرا و اندیشه های بزرگان کار زیادی انجام نشده است.
وی افزود: مارتین مک درموت اندیشه های کلامی شیخ مفید را به انگلیسی نوشت که بارها این کتاب ترجمه شده است که از این قبیل فراوان است، ولی تا چند سال پیش در پایان نامه های حوزوی اگر بررسی اندیشه های یک شخصیت بود آن را نمی پذیرفتند و می گفتند که این پژوهش مورد نیاز نیست.
مدیر موسسه کتابشناسی شیعه گفت: اگر آرای رجالی مرحوم آیت الله العظمی بروجردی انجام شود در آینده مشخص می شود که در این عرصه چه کاری انجام شده است و می تواند در مباحث علمی دیگر نیز به ما کمک کند.
وی خاطرنشان کرد: نکته بعدی این است که هنوز انبوهی از میراث علمای بزرگ وجود دارد که چاپ نشده است و در اختیار همگان قرار نگرفته است.
حجت الاسلام والمسلمین مختاری بیان کرد: هنوز برخی از آثار شخصیت هایی مثل شهید اول و شیخ طوسی و علامه حلی هنوز تصحیح علمی نشده است که در این زمینه باید کار بیشتری انجام شود.
وی افزود: تصحیح آثار علمی بسیار مشکل است، ولی آن را کمتر یک کار علمی و پژوهشی می دانند و آن را به طول کلی پژوهش نمی دانند، ولی کار بسیار سخت و مشکل و مهمی است.
مدیر موسسه کتابشناسی شیعه گفت: در زمینه تبلیغ پژوهش باید گفت که حوزه علمیه نجف نیز بارها بیان می کند که پژوهش های قم در نجف انعکاس زیادی ندارد که باید یک بخش در این حوزه ایجاد شود که پژوهش ها قم در این حوزه منعکس شود.
وی خاطرنشان کرد: نکته دیگر این است که پژوهش باید نسبت به نیازهای جامعه تبیین شود و باید مشکلات اجتماعی را رفع کند؛ نباید پژوهش هایی انجام شود که اثر خاصی ندارد و می توان آن را نادیده هم گرفت.
حجت الاسلام والمسلمین مختاری بیان کرد: در زمان صفویه در یک فرع فقهی مثل نذر پس از وفات تحقیقات عمیقی انجام شده است و 25 رساله در این زمینه منتشر شده است، ولی امروزه در زمینه مهمی مثل رویت هلال که مبتلابه جامعه است پژوهش های زیادی وجود ندارد.